HOME   |   CONTACT   |   DISCLAIMER   |   SITEMAP
INLOGGEN SCHOLEN
Vul hier uw gegevens in:


Wachtwoord vergeten? klik hier.
PILOT 'S & REFERENTIES
Dorpsschool - Vorden
OBS Lutje Til te Tjuchem
RK Basisschool Het Heilig Hart - Eckelrade
SBO Beyaert - Hengelo
Albertine Agnesschool te Oranjewoud
De Bouwsteen te Capelle a/d IJssel


Kinderen en Ouders 'Samen Actief

Wist u dat kinderen beneden de 18 jaar 60 minuten per dag zeven dagen per week dienen te bewegen? Voldoende bewegen is belangrijk voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. De zitcultuur onder kinderen neemt toe, waardoor ze steeds minder bewegen. Daarnaast is ook het aantal kinderen met overgewicht de afgelopen 25 jaar meer dan verdubbeld. Dat is voor NISB aanleiding om ouders nadrukkelijker bij het bewegen van hun kinderen te betrekken. Met het project 'Kinderen en Ouders 'Samen Actief' wil NISB ouders aanzetten tot ander (voorbeeld)gedrag, zodat ze het beweeggedrag van hun kinderen be´nvloeden.

Kinderen spelen hier zelf een belangrijke rol in. Maar theoretische modellen voor gedragsverandering (zoals het ASE model van Lechner en het model van McKee) wijzen ook op de invloed van de sociale omgeving, zoals leeftijdgenoten en ouders, op het gedrag van jongeren. Ouders kunnen het gedrag van hun kinderen op twee manieren be´nvloeden: als rolmodel door zelf het goede voorbeeld te geven en dus voldoende te bewegen. Of door hun kinderen stimulerende prikkels te geven door ze vaak te laten buitenspelen. Ook door regels te stellen over hoe lang kinderen de computer en de televisie mogen gebruiken.

Het kan heel makkelijk zijn om dagelijks meer met kinderen te bewegen. Ouders kunnen met hun kinderen afspreken dat ze dagelijks een bepaalde tijd buitenspelen, of samen naar school fietsen of naar de winkel wandelen in plaats van de auto te pakken. Bewegen is niet alleen trainen bij een sportclub, maar ook fietsen, traplopen of buitenspelen. Juist dagelijks die kleine stapjes zetten om meer te bewegen. Daar draait het om!

Professionals als onderwijsdeskundigen, zorgverleners zoals de schoolarts en de ggd en organisaties als het (sport)buurtwerk proberen het beweeggedrag van kinderen te be´nvloeden. Voor deze professionals is het van belang contact te leggen met de ouders, omdat hun steun en inbreng noodzakelijk is voor blijvende gedragsverandering. Dit is niet altijd even gemakkelijk. NISB biedt instrumenten aan die landelijk beschikbaar zijn om ouderbetrokkenheid te vergroten en bewegen te bevorderen.
test
NIEUWS EN ACTUALITEITEN
Kind slikt via frisdrank suiker http://www.mmv.nl/nieuws/kind-slikt-frisdrank-pond-suiker-week ... lees meer»
Evaluatie COS Het blad COS (Computers op school) heeft een evaluatie geschreven over inshape@school. Klik op de li... lees meer»
TIme Out, korte lessen van 5 minuten  Het lesaanbod van inshape@school is sinds half april uitgebreid met korte lessen van 5 minuten ond... lees meer»
Bekijk hier alle nieuwsberichten »
CONTACTINFORMATIE
  • Zonnebrink 182-4
  • 7101 NC Winterswijk
  • T 0573 - 251 042
  • E info@inshapeatschool.nl