HOME   |   CONTACT   |   DISCLAIMER   |   SITEMAP
INLOGGEN SCHOLEN
Vul hier uw gegevens in:


Wachtwoord vergeten? klik hier.
PILOT 'S & REFERENTIES
Dorpsschool - Vorden
OBS Lutje Til te Tjuchem
RK Basisschool Het Heilig Hart - Eckelrade
SBO Beyaert - Hengelo
Albertine Agnesschool te Oranjewoud
De Bouwsteen te Capelle a/d IJssel


Waarom inshape?

"Zit toch eens stil," verzucht menig leerkracht. Herkenbaar? Nog steeds heerst de mening dat een kind om tot goede leerprestaties te komen, stil moet zitten, geconcentreerd moet zijn en op moet letten. Uit diverse recente onderzoeken * blijkt echter dat kinderen tussendoor juist even moeten kunnen bewegen. Ze nemen de stof dan veel beter tot zich en het blijft beter hangen. Een goede afwisseling van leer - en beweegtijd is dus essentieel om tot goede leerprestaties te komen. inshape@school heeft als missie leerkrachten daarbij te helpen en onze kinderen op school een betere start te geven.

Daarnaast blijkt uit een onderzoek van TNO naar overgewicht bij kinderen in het basisonderwijs, dat in 2006 in opdracht van het ministerie van VWS is uitgevoerd, dat gemiddeld 14% van de jongens en 17% van de meisjes last heeft van overgewicht. (bron: TNO. Link ) Ook blijkt (TNO - Trendrapport bewegen en gezondheid 2008-2009) dat kinderen steeds minder bewegen.

Overgewicht is een reden voor minder lekker in je vel zitten, kinderen zijn kwetsbaarder voor pestgedrag, hun zelfvertrouwen neemt af met alle psychische gevolgen van dien. Om nog maar niet te spreken van de schadelijke lichamelijke gevolgen op lange termijn. Reden en tijd voor actie dus!

Div. onderzoeken * zie links voor wetenschappelijke artikelen

Nieuwsgierig? Klik hier om het inshape@school een maand gratis te proberen!
test
NIEUWS EN ACTUALITEITEN
Kind slikt via frisdrank suiker http://www.mmv.nl/nieuws/kind-slikt-frisdrank-pond-suiker-week ... lees meer»
Evaluatie COS Het blad COS (Computers op school) heeft een evaluatie geschreven over inshape@school. Klik op de li... lees meer»
TIme Out, korte lessen van 5 minuten  Het lesaanbod van inshape@school is sinds half april uitgebreid met korte lessen van 5 minuten ond... lees meer»
Bekijk hier alle nieuwsberichten »
CONTACTINFORMATIE
  • Zonnebrink 182-4
  • 7101 NC Winterswijk
  • T 0573 - 251 042
  • E info@inshapeatschool.nl